Har redan betat av ämnen som språk och jakt men nu kommer ännu ett inlägg om kött. Information har på olika vägar nått mig om hur djur slaktas utomlands, både lagligt och icke lagligt. I EU och framför allt i Sverige finns lagstiftningar angående djurhållning och slakt som är på en bra mycket bättre nivå än resten av världen. Jag ser med andra ord ingen som helst anledning till att inte köpa svenskt kött. Jag vill INTE ha på mitt samvete att jag äter ko som plågats till döds genom att förblöda i upp emot 11 minuter i ren panik, som det går till i vissa länder. Jag vill veta att kossan dels har haft ett hyfsat bra liv men också att själva slakten inte har orsakat något onödigt lidande. Det finns olika sätt att bedöva djur inför slakt i Sverige, men utomlands har man hemska maskiner som bara helt upp och ned skär av halspulsådern på kossan. TILL EXEMPEL!
Jag har märkt att folk i min närhet inte är noggranna alls med att köpa bra eller svenskt kött och jag kan ju då heller inte göra så mycket åt saken när jag äter borta. På restaurangbesök börjar det mer och mer att stå vart själva råvarorna är producerade eller vart köttet är från, men det är nog mer undantag än regel, därför kan jag såklart inte alltid äta det kött jag önskar.
Tycker det är viktigt att vi tar tag i det här med djurhållning och reglerar lagar ännu mer än vad som finns nu. Tycker också att man inte har någon direkt bra ursäkt att inte äta svenskt kött. Svenskt kött finns i alla matbutiker, det kan vara dyrare, men man kan också passa på att "hamstra" lite när butiker har nedsatt pris på olika typer av svenska kött, och frysa in. Ja så försöker jag att göra i alla fall och jag har fått N till att tänka till och köpa svenskt kött så ofta det går. One down ten to go! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar