fredag 9 mars 2012

Leilas chokladbollar

Råkade snubbla in på Leilas blogg igår och hittade detta recept på chokladbollar. Tänkte först att hur mycket kan det skilja i smak från dem man annars gör? Men oj oj oj så  fel jag hade! Med riktigt ordentligt SMÖR, inte bakmargarin, SMÖR och dyr bra kakao ,tex i märket Droste som jag köpt i en tehandel, så tog man chokladbollssmaken till en heeeelt annan nivå! Muuuums! Kan sägs som såhär att det hann aldrig bli några bollar av smeten, den rök bra snabbt ändå efter att två Tingstadbor var inne i kylen och knyckte deg ur bunken.


Chokladbollar
15 stycken
  • 100 g mjukt smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao av god kvalitet
  • 2 msk kallt kaffe
  • Kokosflingor
  1. Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke.
  2. Blanda i vaniljsocker och kakao, tillsätt sist kallt kaffe.
  3. Forma till bollar och rulla i kokos. Förvaras i kyl.

Inga kommentarer: